10 December 2008

acara lumba-lumba


saya mohon maaf andai beberapa hari ini
saya tidak dapat membalas @ muncul di blog anda
kerana saya akan bercuti untuk mengguruskan urusan mendirikan masjid & acara menyunting
saya juga terlalu sibuk dengan urusan opis sehingga saya tidak tahu apa yang saya lakukan


kadang2 macam blur je & tidak tahu hendak lakukan apa
mungkin kerana bahang itu semakin dekat
membuat saya agak gabra ~ saya agak cepat gelabah :)

tambahan wabak disunting di kejiranan saya
sekarang semakin merebak
rupanya bukan dalam rumah saya sahaja yang akan ada acara menyunting
tapi beberapa bunga dikejiranan juga akan disunting
tapi itu saya tidak kisah~terpulangla pada diaorang nak bertunang berapa ramaipun
malahan saya turut gembira

tapi yang buat saya agak tidak selesa
terdapat beberapa insan ni ~ insan ni bkn my family
seperti berlumba-lumba untuk berlawan
berlawan wang hantaran siapa yang paling tinggi
tolonglah..saya paling benci terlibat dalam acara seperti ini
saya cuma berminat dalam acara lumba lari je
saya bukan barang untuk dijual okeh

itu sebab saya tidak suka inform awal2
mengenai wang hantaran,


tu belum lagi nak banding-bandingkan
benda lain ~ etc : baju,barang hantaran & apa entah lagi yang nak dibandingkan
saya memang rimas berada dalam situasi begini


notakuku : saya pelik kenapa hantaran selain makanan dikatakan membazir ~ blur saya semakin blur


15 lovely heart:

~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ said...

hi sis~
yeker? lor jangan gabraa relaqqq..
tulaa eeii mmg pun sedara saya pun cam ghitu juge.. nape dorang nak banding2 kan ea..? sibuk butul la..
dorang ni mmg takleh tgok org senang skit...
dala sis biarlaa dorang yang penting sis kawen dengan hepinya tau.. gud luck!!

berry said...

hi atiqah
besela mansia atiqah
smua yer xmolek d mata d'org
y plu wat
pekak kan tlinga je
nsbla family xcamtu
juz insan ttentu je y tbabit je..heee:D
tens ya atiqah
smg atiqah pon hepi ngan wddg atiqah y akn dtg..:D

ungu violet said...

abaikan cakap2 orang :)

berry said...

ni saya sokong

Nurulhuda said...

xper berry..ade kita kesah hal umah tangga dorg..? cebukk jer dorg neh.. owh, cik berry wat cool okeh.. yg penting kita epi.. yang penting kita bahagia...

p/s : kita lebih mengetahui apa yg kita kehendaki..

berry said...

tens nurul
kdg pening gak kpl ni klu ikt kata d'org
nsb mak ayh n bro mberi ruang tuk sy y wat kptsn sndiri
.
.
tp mslh yer der insan y tlbh over plak
aleh2 dia lpskn tgn camtu je

Nurulhuda said...

cakap kencang jer org tuh eyh berry... ceehh!!

.t e n t a n g.n a n i e . said...

berry lalink,
.
.
namo tensen-mensen k !
tarik napas dalam2..
phiuuUHh.. ;p
.
nt nani mandikan bungee cik berry neh..bagi cenyumm jerr..hee pedulik jer owg2 kelilin tu..biar kte happy ngn hari kte..wahhh!!
.
kte wat hal kte sendirik2 jer...k dear..gud luck for ur comin 'sunting day' hehe

berry said...

NURULHUDA
2la..kang kte luahkn
kt derhaka plak
xpela..kte cool je :D

NANIE
kte tgh sbr ni nanie
klu xsbr kang..len plak jd
.
.
kte sntiasa senyum sb xmow tnjuk ktensenan diri ini..kang ilang plak seri..cewwah..:D
.
.
tens nanie
2la skun kte dgr ckp my family je
y len sile ke tepi skit..heee :)

MyAishah said...

tumpang kasik pendapat ye.....
macam kat kawasan umah saya pon sama...
sibuk nak tau amik bridal mana...
baju bape pasang??
duit hantaran amik dulu ke??
dah bla.. bla... bla....
membosankan kan??

berry said...

oh really?
wah camtu skali yer
tp mmg btul
time kazen sy pon der some1 y sbuk2 nk tau..

.t e n t a n g.n a n i e . said...

tah..sukati kte la nx wat cne pon kan?kan?sebokk jer..nt nani debik sowang2 baru toa[tetbe mengganas..hehe]
.
.
buat dunno jer..muahs

berry said...

garang yer cik nanie
tp kte mmg hot gak la psl pkra ni
herm..ssh tul nk puaskn at smua phak
ni blum wddg
kang sy wat kat bulan..jnuh plak nk dtg..hikhik =)
.
.
btul 2 nanie
skun ni kte wat dunno je
layannnnzzz :8P

.t e n t a n g.n a n i e . said...

hihi tu bawu kenduwi bertunang ea..
tula namanya darah maness...hee cm nani darah manesss..hik..mana2 pergi sti de semut mengurung..hehe..
.
.
btw.slamat bertunang berry!~

♥ berry said...

2 la nanie =)
gatai tul en.semut ni..hihi
hope spjg btng ni xdela cbrn y besa
kdg2 der gak rs tkt nk btng
sb org kt bnyk cbran y akn dhadpi
.
.
TENS A LOT NANIE!!! :D