24 November 2008

menahan mata&perasaan


b4 dat pernah teman membe berdetin tapi semalam follow abang berdetin
kitaorang berjalan sakanla semalam tapi tempat yang kitaorang pergi pun tempat dah biasa pergi
cuma bawa orang baru jela~bakal SIL
my bro duk mengusik saya sebab dia dapat detin ngan tunang dia
rasa nak muntah tiap masa~~hahaha...asyik kata berbulula 2 [maksud yer jeles]
tak langsung...eyarkkkk...hahahahaa :8P
ikutkan memang tak mau ikut tapi saya tetap di paksa untuk follow diaorang
nak tak nak terpaksa tahan kegelian tekak..heheee:)
pe lagi kalau dah bawa saya berjalan
so kena belanja makanla,semalam saya memang asyik nak makan je
buka je mata, bro dah suh bersiap
ayat pertama yang keluar~mahu bfst dulu :D
pastu kitaorg dibawa oleh ayah pergi jalan kat Rope Walk ~ tempat berniaga yang terkenal di Penang.Xtaula kat negeri lain ada @ x..dah penat @ exercise kan kaki. kitaorang menuju puncak..opss :) menuju ke tempat lain.
bajet yer nak pergi sure heboh la tapi tak kesampaian sebab tersinggah kat tapak Karnival Usahawan & kakipun dah penat tp perut tak penat lagi..sebelum tu nak pergi rumah pak menakan [bapa saudara] tapi diaorang 1 family xde~dya laling :)

selepas hantar ayah balik. Kitaorang sambung lagi ronda2,bajet nak pergi Queensbay tapi besela buah hati bro nak makan laksa batu feringghi.Nasib dah lewat so pergi Padang Kota jela..~~sayapun dah tak berdaya sebab saya dah tergoda tengok Mr.Mcd dekat Gurney
Tapi tak jadi makan Mcd sebab saya tergoda pula dekat Char keow teow [saya selalu fail eja benda alah ni]usahasama seorang artis tapi kurang urmm..malam ni baru nak pergi ke tempat yang urmmm :)
balik ke seberang kitaorang naik feri.tau je la kalau bawa kereta naik feri,tahan panas jela tapi hari tu tak ramai penumpang
takpela sekali sekala bawa orang jauh merasa naik feri :)


dah perut pun kenyang time tuk tengok wayang pula...my bro & tunang dia nak negok James Bond, oleh kerana tidak mahu menganggu diaorang..saya pilih tuk tengok SELAMAT PAGI CINTA sorang2..:)~~dah orang belanja..jangan malu2 nak tolak pulakkan
lagipun teringin nak tengok sebab ada FAZURA~~ lagipun suka tengok cara dia berlakon.
Film ni bolehla layan tapi nak kata sedih tak la sebab macam tak berapa kuat story dia ~ sori..:) saya layan je la. orangpun tak ramai so tempatpun banyak kosong & leh la layan tido~~xlah :) saya tengok sampai habis ok

sampai rumah pun dah lewat malam..bersihkn diri,solat & iron baju tuk keja.pastu apa lagi layan tidurla.Nasibla pagi tadi saya tak termakan hasutan syaitan :P tuk ponteng kerja...heeeee :P


sori entri harini panjang dan membosankan :)

9 lovely heart:

QueenWizza said...

eh dah tgk cite tu eyh?
alala..wizza nk tgk gak.
wpun mmg dpt agak x brape best
ala..biase la cite2 gitu.

heheh. x bosan pun n3. :D

take care!

berry said...

aah smlm negok...okehla tp sdih part fazura je la..part amani n que bese2 je
sweet je fazura dlm 2..:)

t.care 2

-butterfly- said...

:: salam..
:: alloooo my frenz..
:: still remember me?
:: hehe
:: btw saje drop by sebab dah lame x singgah..
:: eh..
:: cantek la ur page..
:: can u teach me?
:: :P
:: hehe
:: bg email buleh?
:: iza nak invite masuk new blog..

^i|z|z|a|h_n|h|k|m^

Pewaris Reformasi said...

lama aku tak jalan2 penang...takat pi berMASUM di USM jer dulu.

berry said...

iza
ingt lg la..rindu nk bc blog iza
tens :)
bleh je tp xla pndai sngt
nape private
sy try msk blog iza tp xdpt
okey ni email sya
dyafi@yahoo.com
xsbr nk bc blog iza ni :)

pewaris reformasi
maila jalan2 penang :)

.t e n t a n g.n a n i e . said...

berry..
sbnrnye..nani pon xske ikot org detin.cm berry gak..npe ea?buhsan kan?
[ke sbnrnye kte jeles tgk org dpt detin?sbb kte jaoh2..yekot..haha!~]

atiQah adNan said...

minat fazura eak..? tula akk tak sure la minta dea ke tak.. tapi bile ade mOvie dea ke drama ke mesti nak tgOk.. ade muka dea kat mag ke nak beli... minat ke tue eak? heheh ai.. lame ndak tgOK wayang nie,,,

susu dalam botol said...

cerita selamat pagi cinta paling teruk la awak. kita tgk macam menyesal je. asik tergelak2 tgk setiap scene yg sgt klise.

berry said...

nanie
hehehe :D
bkn per xdpt nk terima y abg kte dh btunang & ngah bdetin dpn mata..hahaha

atiqah
crt ni kslrhnnya mmg mbosankn...:)
sy tgok pon sb der fazura..klu tnjuk babak len mmg rs mgantokla gak
tp fazura blakon ok la...opsss sy bkn pminat dia :)
.
.
jom kte mnonton dong...heee :)

susu dalam botol
tol ckp awk 2..:)