26 November 2008

sape berani pakai

Ni antara lakaran baju untuk my day

burukkan??
Designer tengok pun leh menangis sebab
rekaan diaorang saya rosakkan~sori ya
nak wat cane, my idea
tyme ni kat kampung,lupa nak bawa balik magazine
sebab petang dah nak hantar pergi jahit
habis selongkar news paper
tambahan baru habis raya
so banyakla fesyen kat dalam paper
mane yang berkenan habis saya gunting
tapi nasibla petang 2 turun town
sempat rembat majalah NONA
sebab artis cover depan tu mengayakan rekaan yang saya mahu :)

ramai yang suggest saya buat kebaya
sorila yer makcik2..saya tak boleh pakai kebaya
nanti saya nampak pendek n gemuk~alasan semata2,xsedar diri tul
lagipun sayangla kain 2 wat baju yang saya tak nak pakai dah
harga untuk sepasang baju ni pun
saya leh pakai tuk makan selama 2 bulan tapi kerana nak bergaya
makan saya tolak tepi dulu :D~tp saya kena kutuk juga la sebab pilih colour y agak mgejutkan orang
tapi takpe saya terima dengan tabah..tengokla bila dh siap nanti :D
pasni baru saya tumpukan pada aktiviti makan memakan


Memang seronok bila uruskan persiapan untuk disunting
tapi kena tahan hati & jiwa la
tak boleh bershopping & berpoya-poya dalam beberapa bulan
habis je semua ni
tunggula ko Mall..akan saya daki-daki korang
27.Dec.08 sori pic ni sudah saya edit lain kerana saya rasa tidak sedap hati pula :)
tens a lot kepada membe2 blog yang sudi bagi komen dekat lakaran ini.Bersemangat sikit saya mahu terima lakaran ini sebab sebelum ini saya dapat tentangan untuk membuat baju seperti design ini :D
tak sabar nak tengok hasil nya :)

19 lovely heart:

QueenWizza said...

eh..
cantek la design bju tu.
saya pon ske bj kurung moden gini.
hehe..

slmt membuat persiapan..!
mesti excited kn? :D

hepi 4 yu ~ :)

atiQah adNan said...

canteknye dear,,, hihik..
sy tunang dulu wat baju kurung je tp skrg tak pakai pun.. sedekah kt my aunt yang ade butik..

mesti excitedkan nak tunang hihi..
tp sy dulu nak tunang cam takde pape je~ sume parents yang wat.. u caner da siap da hantaran?

berry said...

wizza
ble2 leh pkai kan
lgpn sy mmg xmnt bkebaya..

tens wizza laling
excited skit2
tp takot pun ade :)
+++++++++++++++++++++++++++++++++
atiqah
nsb ler ada m.cik y der butik
xla mbzir..cam kte ni kn simpn la
wat tnjuk kat anak cucu :D

xcited 2 besela nk dsunting
besh yer parent uruskn
cam sy,mak je la
xde adikbradik pompuan..
hntran blehla..wat simple2 je :)

.t e n t a n g.n a n i e . said...

berry..sunggoh cantek baju pertunangan mu.uhuh..sgt jeles nani tgk..orenge kale yer?cun.cun..ble berry pkai sti lg cun..xsiap ag ke?

emm sama la kte,nani ngn mak jer yg dpt tulun2..lain2 adik badik laki..kakak da bz ngn husband..hehe..tp ttp gembire kan?

QueenWizza said...

hehe. pecaye lah d saat2 nk sarungkn cincin tu lg nevesss :P
tp prasaan pastu rs best hihi

berry said...

lakaran je nanie
xtau per jd pd kain 2..:)
kaler yer besela...kn secret dl cam nanie..heee:)
tp rs nanie dh tau..mmg PPg tul nanie :D
xtau la dh siap@lom nanie
skun mak der d phg...nnt mak dh blik br suh p tgok bj 2
xtaula jd ape sb 1st tyme org 2 wat bj camni
arap2 smuayer ok..:)
.
.
still ep :D
xpela nanie,lgpn tuk ptngan je
kte kan PPg...malaysia boleh!! :D

WIZZA
oh yeke wizza
xtau ape prasaan sy skun
glabah pn ade sb der brg y xdpt d cari lg...sng2 pkai tdg saji je la :)
besela pompuan..ada y tpuas at slgi blum tb ms yer..:D

chik Star said...

bju kurong moden eyh?
lawo lawo!

nnti dh siap nk tgk..
hihi
o0o yer bile eyh mjlis tuh?
:)

berry said...

yup bju krg moden
hnya lakaran je dear :)
y reality
xtau cane... :)

lina said...

berry, cantiknye design baju tuh.

my hidden stories said...

cantek lah..lebih kurg cam baju i nak tunang nanti..hihihii

berry said...

♥lina
tens lina :)
lakaran je y ok tp hasil yer xtau lg :)
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥my hidden stories
tens :)
oh yeke?
awk bl nk btng?
congrat :)

bungaditepijalan said...

baju kurung moden mmg cantik.
kalao reti pilih kain n warna.
sure cantik jadiknya.
:)

berry said...

btul 2 bunga
lgpun bl2 leh pakai
sy tak tau la warna y sy pilih
ok@ko :D

.t e n t a n g.n a n i e . said...

berry..kte-nye bj btunang kurung modern gak..tp lg simple ar..hehe..sti berry punye lagi cun meletops g2..hehe..owh nani smakin berdebar-debar neh..tulun..tulun..hehe

berry said...

y sy pun simple2 je nanie
lakaran 2 je y t'over lbh :D
mst tantek dia nnt...meh kte tulun
tulun negok yer :D
cool yer dear..

D'Panther Nurul said...

berry...
pandai kamu design baju tunang berry.. cantik!!..nurul mmg tak pandai la fesyen2 ni.. ikut je apa yg di suruh untuk pakai.. hehe..
btw masing2 mesti la ade keinginan dan cite rasa tersendirikan utk majlis terindah tu kan.. hehe..tak sabar nak tgk baju tunang berry nie.. sure vouge the vass.. hehe..
.
.
berry..nurul tercari2 di manakah entry invitation utk majlis pertunangan berry?? dulu mcm ade.. ni mcm dah takde pulak..

berry said...

tens nurul tp 2 conteng2 je 2 :D lakaran je lebh tp hasil yer xtau lg nurul..hrp ok la..wlaupn nurul ikt je ape y dsuruh tp bj engaged nurul cantek tau..tmbhn kaler white
mmg bseri2 :)
xvouge nurul..sgan sy nk tnjuk nnt :)
*
*
oh invitation 2 ade tp sy xdisply sb nk edit skit :)
tkt gak ada org kate beria sb display psl ptngan..:)

~honey_nurhaliza~ said...

ooo nk kawen ek?? harap dpt membuat persiapan dgn jaya nya...:)
yg pnting makeup yg cntek di hari bahagia tuh nnt...i mak andam so just nk bg advise je..:)

berry said...

honey..sy bkn nk kawen :)
sy akn btunang tp psnan awk ttp sy ingt..tens dear :)
oh u mak andam?wah besh yer..:D